Dé specialist in Sriracha-saus!

De beste Sriracha sauzen

Bekijk het aanbod hier

Wat is sriracha?

Wat is Sriracha eigenlijk?

Sriracha is een lekker, maar pittig chilli sausje die oorspronkelijk uit Thailand komt. Het wordt wereldwijd veel gebruikt als een lekkere pittige smaaktoevoeging aan een gerecht. Dit is zeker aan te raden voor je als je vaak gebruik maakt van sambal. Buiten het feit dat Sriracha erg pittig is, heeft het ook een lekkere fris-zure smaak. In Thailand wordt het voornamelijk gebruikt als dipsaus bij seafood gerechten en in Vietnam wordt het vooral gebruikt pho (een bekend vietnamnees noodle soup) of als dipsaus voor loempia’s.

Ook in de westerse wereld wordt Sriracha veel gebruikt en kan het toegevoegd worden aan bijvoorbeeld soepjes, hamburgers, pizza’s etc. Doordat het steeds bekender wordt is Sriracha ook al toegepast als een lolly smaak en bestaat zelfs chips met Sriracha.

Oorsprong van Sriracha

Sriracha komt van oorsprong uit Thailand en is vernoemd naar een vissershaven. De reden hiervoor is dat Sriracha is gecreëerd als dipsaus voor seafood gerechten. Echter vond de doorbraak van Sriracha plaats in Amerika. David Tran heeft het bedrijf Huy Fong Foods opgericht in Amerika en bracht al snel een eigen versie van de Sriracha saus uit. Zijn Sriracha draagt als logo een haan. Hierdoor staan Sriracha ook bekend als Rooster sauce, doordat het wereldwijd bekend is geworden.

Sriracha weetjes

Ondanks dat Sriracha in verschillende merken en smaken verkrijgbaar is hebben ze allemaal vrijwel de zelfde verpakking. Sriracha staat bekend om een transparante fles, waardoor de rode kleur opvalt. Ook heeft het een handige groene dop die je kan opendraaien en niet van de fles af hoeft te halen. De kleur van de dopjes van de Sriracha Sauzen verschillen per variant om de variant gemakkelijk te kunnen herkennen.

Ondanks dat Sriracha een mooie felle rode kleur heeft, zit er helemaal geen kleurstoffen in de saus. De kleur is puur te danken aan de verse chillipepers die gebruikt zijn om de saus te maken.

Om de vraag: Wat is Sriracha te beantwoorden is er maar een duidelijk antwoord. Sriracha is een pittige maar lekkere saus die je zeker eens geproefd moet hebben!