Dé specialist in Sriracha-saus!

De beste Sriracha sauzen

Bekijk het aanbod hier

Sriracha

Wat is Sriracha?

Sriracha! Je spreek dit oorspronkelijk op zijn aziatisch uit als sieh-rah-tja. Deze saus staat bekend onder veel verschillende namen in diverse talen maar de bekendste merk is de Rooster Sauce. Dit komt doordat Sriracha een doorbrak maakte in de Verenigde Staten en zo door de jaren heen bekend was geworden door de hele wereld. David Tran is de bedenker van Rooster Sauce en Sriracha saus wordt geproduceerd en verpakt door zijn bedrijf Huy Fong Foods. De naam is gebaseerd op de boot waarin David Tran van Vietnam naar de Verenigde Staten reisde. De officiele logo van de Sriracha van Huy Fong is een haan. David Tran is namelijk geboren in de jaar van de haan. Vandaar dat de Sriracha saus ook bekend staat als Rooster sauce.

Sriracha zelf is in Thailand ontstaan en staat bekend als een pikante saus. Het is oorsponkelijk gemaakt als dipsaus voor visgerichten en de naam Sriracha stamt dan ook af van een vissershaven in Thailand.

Wat is Sriracha?

Sriracha is Thaise pittige saus, maar het heeft toch een eigen smaak die een frisse en zure nasmaak geeft. Het is gemaakt van veel verse ingrediënten en kruiden zoals:

  • Verse chillipepers
  • Suiker
  • Zout
  • Knoflook
  • Azijn

In tegenstelling tot vele andere Sauzen zit er in Sriracha geen water of kunstmatige kleuren. De rode kleur komt puur van de chillipepers. Sriracha staat ook bekend om de fles zelf. Ongeacht het merk, de verpakkingsvorm van de fles komt bijna bij alle merken overeen. Het is te kenmerken aan een doorzichtige fles waardoor de rode kleur goed in uitkomt en een praktische groene dop.

Wanneer gebruik je Sriracha?

Je kan Sriracha vrijwel overal voor gebruiken. Het wordt toegevoegd aan soepen om een extra pittige smaak toe te voegen of als dipsaus. Het is zelfs lekker bij de tosti, mits je van een pittig saus houdt het is namelijk wel pittig en niet voor iedereen weggelegd. Als je een liefhebber bent van sambal, dan is Sriracha saus echt wel iets voor jou en zou ik het zeker uitproberen!