Dé specialist in Sriracha-saus!

De beste Sriracha sauzen

Bekijk het aanbod hier

Sriracha saus

Welkom bij Sriracha-saus.nl!

Sriracha?

Sriracha saus staat bekend onder veel verschillende namen in diverse talen. Je spreek het op zijn origineelst uit als sieh-rah-tja.

Wat is Sriracha saus?

Sriracha saus is een pittige chilisaus met een friszure tintje. Het is gemaakt van verse chilipepers, suiker, azijn, zout en knoflook. De saus komt oorspronkelijk uit Thailand en is genoemd naar de havenplaats Sriracha. Echter kwam de doorbraak van de saus in Amerika toen David Tran zijn eigen versie had gemaakt van deze saus. Hij had als logo een haan, omdat hij was geboren in het jaar van de haan (cock of rooster in het engels) en het bedrijf heet Huy Fong. De naam is gebasseerd o de Taiwanese boot waarmee hij uit Vietnam vertrok naar Californië. Het gevolg van de opkomst van Sriracha is dat de oorspronkelijke merk Flying Goose ook meer naamsbekendheid kreeg.

Wanneer gebruik je Sriracha saus?

Je kan Sriracha vrijwel op alles gebruiken. In Vietnam doen ze het in de bamisoep genaamd Pho en in Thailand wordt het voornamelijk gebruik als dipsaus voor seafood. Ook in Amerika wordt het gebruikt en wordt het voornamelijk als smaaktoevoeging gebruikt voor bij de soep, hotdogs, pizza, hamburgers etc. Iedereen die houdt van een pikante en pittige saus, zal ook van Sriracha houden. Als jij de persoon bent die overal sambal bij gerechten toevoegd dan is deze saus helemaal wat voor jou! Het heeft namelijk meer smaak en geeft zeker een extra toevoeging naast de pittigheid aan een gerecht. Toch liever alleen die sterke pittige smaak? Er zijn tegenwoordig ook sriracha varianten zonder een smaakversterker.

Soorten Sriracha saus

Er zijn door de jaren heen veel merken aanwezig op de markt van Sriracha saus. Een klein overzicht van de merken zijn als volgt:

  • Flying Goose
  • Huy Fong
  • Meiasia
  • Thai Dancer

Ook zijn er verschillende varianten Sriracha sausen. Je hebt natuurlijk de standaard variant, maar ook varianten die extra pikant zijn, geen smaakversterker hebben of met extra ingredienten zoals gember, citroengras, nog meer knoflook of uien.